Home » Uncategorized

Saham Bank Rakyat

9 May 2012 No Comment

Lama juga tak periksa akaun Bank Rakyat ni lepas akaun kena kunci sebab lupa password. Tahun lepas beli 500 unit. Kebetulan Bank Rakyat satu blok je dengan ofis dan beberapa langkah je boleh sampai.

Saham tu masuk bulan 6 tahun lepas. Jadi kalau dapat pun separuh je la daripada dividen. Bank Rakyat bagi 20% dividen kalau tak silap. 15% dividen dan 5% lagi dalam bentuk unit saham tambahan. Dari 500 unit tu aku dapat RM33.75 dan dapat 14 unit saham tambahan. Saham macam ni baik simpan je dari jual sebab jarang-jarang juga Bank buka saham kepada public.

Bulan ni juga aku menunggu bayaran ke 9 dari Google Adsense. Income pasif. Boleh la buat beli barang aku nak lepas insiden itu. Keep me busy for a while.



Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.