.

Uncategorized »

Gambar terbaru Perodua MPV bocor lagi di internet
[ 11 Nov 2013 | One Comment | ]

Seperti sedia maklum, Perodua bakal mengeluarkan MPV tidak lama lagi dan dikatakan bakal memberikan saingan kepada Exora.
Gambar terbaru Perodua MPV bocor lagi, tapi kali ini lebih jelas sebab tak dilindungi oleh tape hitam. Masih belum jelas ruang dalaman walaupun nampak luas seperti adakah MPV ini dilengkapi dengan skrin LCD.
Jika dilihat pada bahagian belakang, ianya kelihatan lebih kurang dengan Exora, tetapi jika dari hadapan lampu depan berbeza.
Perodua ni tak nak buat peraduan namakan Perodua MPV ke? Ke dah confirm D46T? Kalau ada leh le join.

[Sumber gambar]

Tags: bocor, gambar, internet, lagi!, perodua, …

Read the full story »

Uncategorized »

Alligator Gar tasik Bukit Merah
[ 28 Oct 2013 | No Comment | ]

Ada ikan buaya dapat ditangkap nelayan tempatan tasik Bukit Merah. Kalau tak silap ikan ini bukan ikan tempatan. Boleh jadi ada orang yang lepaskan ke tasik sebab dah tak larat nak jaga. Kalau tengok dalam dokumentari ikan ni agresif juga sebab dah macam buaya muncungnya.
Lama gak tak memancing kat Bukit Merah. Las time memancing air keruh dek kerana projek keretapi.
Sumber berita;
Penduduk di sekitar Tasik Bukit Merah, di sini, gempar dengan penemuan seekor ikan yang mempunyai mulut dan deretan gigi tajam menyerupai buaya.
Ikan itu ditangkap nelayan tasik Abu Zabar Husin 75, …

Read the full story »

Uncategorized »

iPad Air dilancar secara rasmi oleh Apple
[ 23 Oct 2013 | No Comment | ]

Apple ® hari ini mengumumkan iPad Air ™, generasi terbaru tablet Apple yang mempunyai paparan Retina 9.7 inci dipamerkan dalam reka bentuk baru yang nipis dan ringan. Hanya satu paun, iPad Air adalah 20 peratus lebih nipis dan 28 peratus lebih ringan daripada generasi keempat iPad ®, dan dengan kerangka kecil tetapi saiz paparan sama dengan generasi sebelumnya. Apple hari ini juga mengumumkan  iPad Mini dengan paparan Retina , membawa piksel daripada iPad 9.7 inci kepada skrin 7.9 inci , memberikan imej tajam dan terperinci dalam reka bentuk yang sama …

Read the full story »

Uncategorized »

Nokia turut perkenal tablet
[ 22 Oct 2013 | No Comment | ]

Buat pertama kalinya secara rasmi Nokia perkenal tablet pertama mereka. Dengan skrin 10 inci dan dikuasakan oleh Windows RT tablet ini dikenali sebagai Lumia 2520.
Maklumat sahih yang kami tahu adalah tablet ini menyokong video 1080p. Kamera belakang mengunakan Zeiss Lens dengan 6.7MP dan 2MP bagi kamera depan. Tablet juga menyokong 4G LTE dan turut dilengkapi Microsoft Office terbina dalam. Ianya dikuasakan oleh pemproses 2.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800, dan mempunyai 8000 mAh bateri. Terdapat dalam warna merah , putih, cyan, dan hitam untuk $ 500.

Tags: nokia, perkenal, tablet, turut

Read the full story »

Uncategorized »

Nokia perkenal 2 phablet baru
[ 22 Oct 2013 | No Comment | ]

Hari ini Nokia perkenal 2 phablet baru iaitu Lumia 1320 dan1520. Kedua-dua phablet ini dilengkapi dengan skrin 6 inci sesuai digunakan sebagai tablet mini dan telefon bimbit.
Lumia 1520 menyokong video 1080p manakala bagi Lumia 1320 hanya sehingga 720p. Walaubagaimanapun ciri-ciri bagi phablet ini adalah sama seperti menggunakan pemproses Qualcomm quad-core 2.2GHz Snapdragon 800. Kedua-duanya juga menyokong 4G LTE serta dilengkapi lensa Zeiss 20MP dengan teknologi PureView. Juga kamera berkeupayaan zoom dengan fungsi flash LED. Ada penstabil imej terbina dalam telefon ini juga.
Lumia 1520 datang dalam warna kuning, merah putih , hitam …

Read the full story »