.

Uncategorized »

Seagate perkenal cakera keras 8TB
[ 27 Aug 2014 | No Comment | ]

Seagate telah mula pemasaran cakera keras 8TB menjadikan  2 kali ganda kapasiti sedia ada daripada 4TB bagi pasaran data center yang memerlukan storan data lebih besar.
Cakera keras 8TB masih belum sedia untuk pasaran pengguna biasanya kerana harganya masih mahal. Dengan pengenalan ini, diharap apabila cakera 8TB berlambak dipasaran harganya akan menjadi turun.
 

Tags: cakera, keras, perkenal, seagate

Read the full story »

Uncategorized »

Servis pertama Saga SV
[ 15 Aug 2014 | One Comment | ]

Lama tak post blog. Post kali ni nak cerita pasal servis kali pertama Saga SV. Boleh dikatakan kereta ni sesuai untuk golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana dan boleh juga dikatakan agak bergaya kalau pandai make up.
Berkenaan Saga SV, ianya adalah varian keempat dari keluarga Saga FLX.  Secara keseluruhannya Saga ini ada kekurangan dari segi aksessori yang disertakan seperti tiada coil mat, door visor, 1st aid kit, tinted, trunk lid cover, muffler cutter, dan jumper. Aksesseri dikurangkan tapi benda penting tidaklah dibuang.
Berkenaan dengan servis pertama, saya buat di Glenmarie SC. …

Read the full story »

Uncategorized »

Sony Xperia C3 khas untuk selfie
[ 8 Jul 2014 | 2 Comments | ]

Selfie semakin popular sekarang ini, tidak hairanlah pemimpin dunia pun buat selfie. Untuk tujuan itu Sony dengan rangkaian Xperia nya telah perkenaklan satu telefon pintar istimewa khas untuk selfie. Model terbaru ini adalah model pertengahan dimana kamera muka depan sahaja sudah menggunakan kamera 5MP.  Sony juga menambah baik ciri-ciri perisian seperti retouching, auto-scene, dan juga quick sharing.
Xperia C3 mempunyai skrin 720p 5.5 inci IPS dengan pemproses 1.2Ghz Qualcom, Memori 1GB, Storan 8GB dengan sokongan sehingga 64GB MicroSD. Telefon pintar ini juga menyokong dua sim dengan Android 4.4.2.
 

Tags: khas, selfie, sony, …

Read the full story »

Uncategorized »

Nasib pesawat Malaysia Airlines MH370 masih belum dikenalpasti
[ 8 Mar 2014 | No Comment | ]

Malaysia Airlines mengesahkan bahawa penerbangan MH370 telah terputus hubungan dengan Kawalan Trafik Udara Subang pada 02:40 pagi, hari ini. Terdapat spekulasi bahawa pesawat telah mendarat di Nanming.Penerbangan MH370 menggunakan pesawat Boeing 777-200. Ia bertolak dari Kuala Lumpur pada 0:41 pagi ini untuk ke Beijing. Pesawat itu yang dijadualkan mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Beijing pada pukul 6.30 pagi waktu tempatan.
Penerbangan itu membawa seramai 239 penumpang dan anak kapal – yang terdiri daripada 227 penumpang (termasuk 2 bayi ), serta 12 anak kapal.
Penumpang adalah dari 14 negara yang berbeza : –
China …

Read the full story »

Uncategorized »

Kahwin
[ 6 Dec 2013 | No Comment | ]

Alhamdullilah selesai sudah majlis walimatul urus 24hb November lepas. Cuma majlis nikah dibuat lebih awal iaitu pada 17hb. Merasa gak la cuti 2 minggu. Kalau tidak susah la nak minta cuti panjang sampai 2 minggu. Oleh sebab isteri cuma dari kampung sebelah, senang sikit la. Takde la jauh sangat antara rumah dengan rumah mertua.
Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi datang terutamanya kawan-kawan sekolah dan teman-teman sepejabat. Walaupun teman sepejabat ada aktiviti lain sebelum tu sempat juga diaorang datang menjengah.
Majlis berjalan lancar walaupun petang tu nampak macam nak hujan. Nasib baik …

Read the full story »