.

artikel »

Semua tentang nama domain
[ 16 Jun 2016 | No Comment | ]

Nama domain merujuk kepada rentetan pengenalan yang menentukan rangkaian autonomi pentadbiran, kawalan, atau kuasa dalam Internet. Semasa mencipta domain, anda perlu mematuhi peraturan dan undang-undang yang telah ditetapkan oleh Sistem Nama Domain (DNS). Semua nama DNS berdaftar adalah nama-nama domain. Dalam cPanel, anda akan mendapati seksyen “Domain” yang mengandungi beberapa ciri-ciri berguna dan bagus untuk mengurus dan mengkonfigurasi domain anda.

Read the full story »

artikel »

Serangan WordPress dan kelemahan Web Server
[ 15 Jun 2016 | No Comment | ]

WordPress adalah salah satu sistem blogging sumber terbuka yang paling biasa digunakan dan penuh dengan kandungan sistem pengurusan pengguna cPanel. Walaupun ia bermula hanya sebagai satu sistem blogging, ianya terus berkembang dengan apa yang anda boleh gunakannya untuk masa kini. Kandungan sistem pengurusan yang lengkap membolehkan anda untuk memilih dan memasang apa jua daripada beribu-ribu plugin yang ada,tema, dan widget.

Read the full story »

automobil, Featured, Featured Articles »

Proton Perdana baru dilancar
[ 14 Jun 2016 | No Comment | ]

Proton Perdana baru dilancarkan hari ini dengan secara rasmi varian 2.0L dan 2.4L. Perdana terbaru adalah berdasarkan kepada Honda

Read the full story »

telefon bimbit »

Redmi Note 3 Murah, badan logam dan mempunyai sensor cap jari
[ 25 Nov 2015 | No Comment | ]

Redmi Note 3
Hanya selepas 3 bulan melancarkan Redmi Note 2, Xiaomi kembali dengan penggantinya. Tidak menghairankan Redmi Note 3 adalah telefon pintar mid-range dengan ciri-ciri yang baik dan harga asas cuma $141. Dengan badan logam, Redmi Note 3 masih kekal dengan skrin 5.5-inci, paparan 1080p, pemproses MTK Helio X10, serta 2GB RAM dan ruangan storan 16GB. Jika anda sedia untuk membayar sedikit tambahan anda boleh ambil versi 3GB RAM, 32GB storan dengan harga $172.
Walaupun mahal sedikit dari Redmi Note 2 tetapi lebih muranh dibandingkan dengan telefon lain sekelasnya. Terdapat beberapa …

Read the full story »

misc »

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin
[ 14 Jul 2015 | No Comment | ]

Hari ni last kerja. Malam ni dah nak gerak balik kampung. Mood kerja kat opis pun dah tukar jadi mood raya.
Rasa sekejap je Ramadhan dah nak tinggalkan kita.
Yang bawak moto tu cek tayar ok ke tak. Tayar botak ke tak. Aku pernah tersadai gak kat highway time balik kampung raya tayar pecah.
Yang bawak kereta tu tak perlu la laju sangat. Berpada-pada orang kata. Semua nak sampai kampung dengan selamat.
Salam Aidilfitri untuk pelawat inertz.com dipohon ampun maaf jika ada terkasar bahasa tersilap tulis.

Tags: aidilfitri, balik kampung, ramadhan, raya

Read the full story »