Home » Uncategorized

Jalan-jalan cari makan

22 May 2009 3 Comments

Lama dah aku tak makan Chiken Chop. Haha…

Sekali termengidam pulak. Oleh kerana Mr Janggel tak jadi training boling,wah bukan main ko ye nak kurus badan ke
aku pun meracun Mr Janggel untuk pergi Kajang berjumpa Mr Sawi untuk pegi makan-makan Western Food.

Aku bertolak dari rumah dalam jam 7:45 malam dan sampai rumah Mr Janggel lebih kurang 30 minit lepas tu. Sampai-sampai rumah beliau, kami terus menuju dengan pantasnya ke Kajang, lebih tepat lagi Sungai Ramal Dalam. Disepanjang jalan kami mengimbas kenangan-kenangan lama disamping memerhatikan keindahan malam. Aceh…

Sampai kat tempat kerja Mr Sawi lebih kurang pukul 9 lebih. Aku datang situ atas undangan Mr Sawi sebab beliau ingin bertanyakan sesuatu tentang domain dsb dan sembang-sembang kosong.  Agak terperanjat juga bila aku tengok Mr Sawi ada sedikit berisi, maklum je la. Hehe… aduhai.

Aktiviti makan-makan sebenarnya bermula pada pukul 10 disebabkan Mr Sawi abis kerja pukul 10 malam. Oleh kerana beliau lebih arif tentang tempat makan, maka beliaulah yang menjadi pemandu kami.

Destinasi makan kami adalah Restoran Syarifah yang terletak di Seksyen 7 bangi. Suasana dalam restoran memang romantik la. Boleh dikatakan kalau bawak makwe candle light dinner memang sesuai.

Cukup cerita, aku nak tunjuk korang apa kitaorang makan. Haha…

Laicikang, tiga-tiga ambik laicikang

Laicikang, tiga-tiga ambik laicikang

Chicken Chop with brown souce

Chicken Chop with brown souce

Chicken Chop with blackpepper

Chicken Chop with blackpepper

Fillet fish

Fillet fish



3 Comments »

  • Mr. Janggel said:

    Amboi2 sedap ko ngata aku nak kurus badan yer!! Aku ada tornemen boling la dol….

    Kedai Syaripah tak sesuai untuk berdating sebb very islamik gitu…. kalu dah kawin takper!

  • admin (author) said:

    Apasal aku trackback tak jadi hah.
    Aku tgk embien dia sesuai je, siap ada air tejun lagi.

  • Mr. Janggel said:

    trackback amende?? tak paham aku

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.