Lama dah aku tak makan Chiken Chop. Haha…

Sekali termengidam pulak. Oleh kerana Mr Janggel tak jadi training boling,wah bukan main ko ye nak kurus badan ke
aku pun meracun Mr Janggel untuk pergi Kajang berjumpa Mr Sawi untuk pegi makan-makan Western Food.

Aku bertolak dari rumah dalam jam 7:45 malam dan sampai rumah Mr Janggel lebih kurang 30 minit lepas tu. Sampai-sampai rumah beliau, kami terus menuju dengan pantasnya ke Kajang, lebih tepat lagi Sungai Ramal Dalam. Disepanjang jalan kami mengimbas kenangan-kenangan lama disamping memerhatikan keindahan malam. Aceh…

Sampai kat tempat kerja Mr Sawi lebih kurang pukul 9 lebih. Aku datang situ atas undangan Mr Sawi sebab beliau ingin bertanyakan sesuatu tentang domain dsb dan sembang-sembang kosong.  Agak terperanjat juga bila aku tengok Mr Sawi ada sedikit berisi, maklum je la. Hehe… aduhai.

Aktiviti makan-makan sebenarnya bermula pada pukul 10 disebabkan Mr Sawi abis kerja pukul 10 malam. Oleh kerana beliau lebih arif tentang tempat makan, maka beliaulah yang menjadi pemandu kami.

Destinasi makan kami adalah Restoran Syarifah yang terletak di Seksyen 7 bangi. Suasana dalam restoran memang romantik la. Boleh dikatakan kalau bawak makwe candle light dinner memang sesuai.

Cukup cerita, aku nak tunjuk korang apa kitaorang makan. Haha…

Laicikang, tiga-tiga ambik laicikang
Laicikang, tiga-tiga ambik laicikang
Chicken Chop with brown souce
Chicken Chop with brown souce
Chicken Chop with blackpepper
Chicken Chop with blackpepper
Fillet fish
Fillet fish
3 thoughts on “Jalan-jalan cari makan”
  1. Amboi2 sedap ko ngata aku nak kurus badan yer!! Aku ada tornemen boling la dol….

    Kedai Syaripah tak sesuai untuk berdating sebb very islamik gitu…. kalu dah kawin takper!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.