Home » Uncategorized

Intel dan AMD 6 core

29 January 2010 7 Comments

Ada ura-ura mengatakan bahawa pengeluar pemproses terkemuka dunia iaitu Intel dan AMD bakal akan mengeluarkan pemproses 6 core mereka pada pertengahan tahun ini sekurang-kurangnya. Cip Intel dengan nama kod Gulftown adalah dianggarkan berharga $1000, ianya adalah cip Core i7-980X dijadualkan pada bulan Mac.

Bagi AMD pula cip 45nm dengan nama kod Thuban – herafter juga bakal dikenali sebagai Phenom II X6 1000T hanya boleh didapati selewatnya pada bulan Mei.

Tiada komen rasmi bagi pihak Intel ataupun AMD kerana mereka tidak boleh komen kepada produk yang masih belum diumumkan.



7 Comments »

  • aidi-safuan said:

    erk…biar betul? source nih bole caya tak? cam besh jer!
    .-= aidi-safuan´s last blog ..Showing off my current account balance =-.

  • admin (author) said:

    Rumors. Boleh jadi betui, boleh jadi salah. Macam ipad lah. Rumors asalnya.

  • ery said:

    biar btol…
    perghh.. kelajuan ala-ala ferarri tuh..
    hehehe
    .-= ery´s last blog ..Cara nak cover kemaluan =-.

  • admin (author) said:

    Dah tahap lamborghini dah ni. Bukan lagi Ferrari.

  • topo said:

    pergh.. melompat2 la pc kalo pakai tu nanti..
    .-= topo´s last blog ..6 Tips Untuk Meningkatkan Komen di Blog =-.

  • admin (author) said:

    Aku lebih prefer pakai AMD dari Intel kalau nak setup gaming PC. Tak tau le encik Topo.

  • s4m said:

    ak lbih prefer pkai intel walaupn aku ni kaki game..sbb ak jrg tutup laptop ak..
    kalo pkai amd bhy sbb lbih cpt panas brbanding intel..
    .-= s4m´s last blog ..Fringe S02E03 HDTV XviD-XII =-.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.