Home » Uncategorized

Apa yang dibawa oleh telefon bimbit terbaru #NokiaN9

28 June 2011 2 Comments

Nokia baru memperkenalkan telefon bimbit terbaru mereka yang menggunakan MeeGo. Telefon ini juga telah cuba dipadankan dengan Windows Phone 7 seperti gambar bocor yang tersebar di internet. Nokia N9 dikatakan telefon bimbit pertama dari Nokia yang tidak memerlukan bebutang fizikal utama untuk berfungsi.

Telefon ini menggunakan skrin sesentuh AMOLED yang kelihatan melengkung. Terdapat tiga warna yang boleh dipilih. Hitam, magenta dan cyan. Nokia N9 juga turut menyokong NFC(Near Field Communication). Memori simpanan disokong adalah 16GB dan 64GB. RAM pula 1GB.

Untuk bercakap, bateri telefon ini mampu bertahan selama 11 jam, bagi 3G 7 jam. Waktu sedia adalah 380 jam. Bagi tontonan video 720p, ianya mampu bertahan 4.5 jam bagi memainkan muzik, 50 jam.

Dengan jumlam RAM yang tinggi, sudah tentu Nokia N9 sesuai untuk bermain permainan. Ianya telah dilengkapkan dengan permainan popular Angry bird.

Telefon ini paling sesuai untuk peminat multimedia. Ianya adalah telefon bimbit peringkat tinggi. Tiada maklumat bila ianya boleh didapati di Malaysia.2 Comments »

  • hafidz said:

    dan yang penting berapa harganya. hehe 😛

  • admin (author) said:

    Dah tentu dekat 2K ni

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.